ADIYAMAN GÖLBAŞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020 YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI

2020 YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI

2020 YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI

1.      Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı

2.      Selâ Okunması (Ahmet AVŞAROĞULLARI- Ulu Camii Müezzini)

3.      Kur'ân-ı Kerim Tilaveti Yunus OLCAY ? İhlas Camii Müezzini)

4.      Açılış Konuşmaları:

·         Belediye Başkanımız Sayın İskender YILDIRIM Bey'in Konuşmaları

·         Kaymakamımız Sayın Mutlu KÖKSAL Bey'in Konuşmaları.

5.      Cumhurbaşkanlığımız tarafından hazırlanan ve (www.15temmuz.gov.tr sitesinden alınan)5 Dakikalık 15 Temmuz Filminin Sunumu

6.      Günün anlam ve önemiyle ilgili bir şiirin okunması (Veysel GÖRGEN tarafından)

7.      15 Temmuz Kısa Filminin Sunumu (www.15temmuz.gov.tr sitesinden alınan)

8.      Gölbaşı Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencisi Yağmur ÖZET Tarafından "30 Kuş" isimli şiirin seslendirilmesi,

9.      Şehitlerimiz İçin Gölbaşı Müftülüğünce okutulan,  Kur'ân-ı Kerim Hatminin, İlçe Müftüsü Abdullah YILDIRIM tarafından duasının yapılması.

10.   (Tensip buyurmaları halinde) Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi milletimize yapacağı konuşmanın canlı olarak izletilmesi.

 

AÇIKLAMALAR                             :

1-      Program, 15 Temmuz Çarşamba Günü Saat 20.00'da, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Başlayacaktır.

2-      Program Öncesi ve Program Geçişlerinde "Mehter Marşları, Ölürüm Türkiye'm, Türkiye'm Canım Benim, 15 Temmuz Marşı" eserleri çalınacaktır.

3-      Program öncesinden alanda, Gölbaşı Belediyesi tarafından"15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açılacaktır.

4-      Programın sunuculuğunu Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Mdr. Yrd. Şahin SOLAK yapacaktır.

5-      Sahnenin kurulması, ses düzeni, aydınlatma, platform çevresinin bayraklarla süslenmesi, katılımcılara bayrak dağıtımı, çevre temizliği, koltuk ve sandalye düzeni ve protokol yerleşimi, bilgisayar ve projeksiyon kurulumundan Gölbaşı Belediyesi sorumlu olacaktır.

6-      Program esnasındaki Kur'ân Tilaveti, Selâların ve Hatim Duasının Okunması ile; 15 Temmuz Çarşamba Günü, Öğle namazını müteakip, Müftülüğümüzce Ulu Camii'de, Şehitlerimizin Ruhu İçin Mevlid-i Şerif okutulup ardından içecek ikramı yapılacak ve 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayacak gece yarısı 00.13'te de tüm camilerimizden Salâ okutulacaktır. Bu işlerden İlçe Müftülüğü sorumlu olacaktır.

7-      Çevre güvenliği ve asayiş konusundan İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumlu olacaktır.

8-      15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Esnasında ve Demokrasi Nöbeti Sırasında, yeterli sayıda sağlık elemanı ve motorize ekip bulundurulmasından İlçe Sağlık Müdürlüğü sorumlu olacaktır.

9-      Program sunucusunun belirlenmesi, okunacak şiirler ve okuyucularının tespiti, Program esnasında kullanılacak video, slayt, müzik ve görsellerin tespiti ve kullanılır hale getirilmesi ve Hükumet Konağı ile tüm okulların bayraklarla süslenmesinden Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumlu olacaktır.

10-  15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nın ışıklandırmalar ile güçlendirilmesi ve program süresince elektrik kesintisi ve sabotaj ihtimaline karşı gerekli önlemlerin alınmasından İlçe Akedaş İşletme Şefliği sorumlu olacaktır.

11-   Şehitlik ve 15 Temmuz Gazisi Polis Memuru Doğuhan FIRAT'ın Ziyareti ile Ulu Camii'deki mevlid ve içecek organizasyonundan İlçe Müftülüğü ve İlçe SHM Müdürlüğü ortaklaşa sorumlu olacaklardır.

12-  15 Temmuz Anı Defteri'nin 13-15 Temmuz tarihleri arasında, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda imzaya açılmasından İlçe SHM Müdürlüğü sorumlu olacaklardır.

 

Cumhuriyet Mah. Gazi Cad. No171 Gölbaşı/ADIYAMAN - 04167816040

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.